Зональна школа: "Пошук:проблеми і перспективи бібліотечної роботи з дітьми"

У теперішній час бібліотеки переживають переломний етап розвитку. Результати діяльності у бібліотечній справі переважно залежать від зусиль прафесіоналів, від сформованого відношення суспільства, і тільки потім - від впливу зовнішніх факторів. Успіх на шляху просування України цим курсом залежатиме від виваженого реформування. Місія бібліотек України для дітей полягає у формуванні духовного, культурного та інтелектуального потенціалу юного покоління на основі національної та світової культурної спадщини; забезпеченні дітям найбільш оптимальних умов для задоволення освітніх, комунікативних та інших потреб; створенні комфортного простору для розвитку дитини через читання, книгу та інші документи. Про це розповіла консультацією на тему "Пошук: проблеми і перспективи бібліотечної роботи з дітьми" заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Марія Ткачук. В  зональній школі прийняли участь 11 бібліотек-філій: Білозорина, Пнів, Волосів, Красна, Добротів, Делятин, Перерісль, Лісна Тарновиця, Стримба, Лоєва, Пасічна. Про індивідуальне керівництво читанням з користувачами - дітьми, основні методи і форми розповіла провідний бібліотекар абонементу Марія Андрусяк. Вона ж провела з ними практичні заняття. Про роботу дитячих клубів за інтересами : екологічний клуб "Арніка" та дитячий ляльковий театр "Лялька і книга" розповіла бібліотекар читального залу Олександра Куца.                 Інформаційне та довідково-бібліографічне обслуговування - це такий напрямок у роботі бібліотеки, метою якого є доведення бібліографічної інформації до користувачів, їх своєчасне інформування з метою задоволення духовних, освітніх, професійних, розважальних потреб. Про основні види інформаційної та довідково-бібліографічної діяльності бібліотеки, Дні інформації та Дні бібліографії, популяризація бібліотечно-бібліографічних знань довела присутнім бібліограф РДБ Алла Іващенко.
Також була проведена екскурсія по оновленій дитячій бібліотеці, розповіли про традиційні книжкові виставки, актуальні виставки "Загадкова Японія"(2017 рік - оголошено роком Японії в Україні), "Ювілеї та ювіляри" та інші.
Цікаво пройшло професійне спілкування за круглим столом: бібліотекарі названих бібліотек-філій провели презентацію по обміну досвідом роботи з читачами-вихованцями під час літніх читань "Літо з книгою", участь в конкурсах, проведення найкращого масового заходу в бібліотеці, нові форми масової роботи.
Заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Марія Ткачук підвела підсумок роботи зональної школи: тільки у разі досягнення успіху ми маємо право розраховувати на перехід на новий якісний рівень. І якщо кожен на своєму місці буде робити усе, що від нього залежить, на благо країни - Україна буде процвітаючою європейською державою.

















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу

Книжкова виставка-інсталяція про осінь