Булінг в дитячому середовищі

Булінг - що це? Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг. Це соціальна проблема всього світу протягом ста років. Суть булінгу вбачають все-таки не в самій агресії або злості кривдника, а в презирстві, зневазі - сильному почутті до покірливого, того, хто ніби не заслуговує на повагу. На бесіду-діалог "Булінг в дитячому середовищі" були запрошені діти 8-х класів ЗОШ №3. Спеціалісти: соціальний педагог ЗОШ №3 Наталія Вас. Хмель, Роман Роман. Гаврилаш - старший інспектор Надвірнянського відділу поліції, Людмила Вас. Туєшин - заст. начальника Надвірнянського бюро безплатної правової допомоги, Василь Юрович Кузюк - депутат міської ради, підприємець, представник районної федерації міні-футболу "Ліверпуль", представники відділу молоді та спорту РДА. Вони розповіли про проблеми булінгу, про наслідки, якщо їх своєчасно не зупинити, про типи булінгу (фізичне насильство, емоційне (соціальне) знущання). Надали поради дітям, як себе поводити, якщо вони стали жертвами булінгу, що можна зробити, щоб зупинити явища булінгу у дитячому середивищі і чи єснує булінг серед молоді Надвірнянщини.
Відповіли на питання: чи є конфлікт теж самим, що і булінг? Про це та багато іншого розповідалось під час бесіди-діалогу. Зі сторони соціального педагога та заст начальника бюро безплатної правової допомоги з дітьми було проведено  тест на визначення агресивності.
Було переглянуто відіофільм по даній темі. Провідний бібліотекар бібліотеки для дітей Галина Дем'янчук назвала прояви булінгу в процентах згідно проведеного дослідження світовою організацією ЮНЕСЕФ, назвала причини булінгу серед дітей та розповіла притчу про жорстокість. Депутат міської ради п. Василь Кузюк закликав молодь займатись спортом, відвідувати різні спортивні секції, ніж принижувати один одного. учитись бути толерантними. розумними і уміти прийти на допомогу в тяжку хвилину.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу

Книжкова виставка-інсталяція про осінь