Всеукраїнський конкурс "Лідер читання"


 В обласній бібліотеці для дітей відбувся II тур Всеукраїнського конкурсу "ЛІДЕР ЧИТАННЯ". Конкурс проводиться за ініціативи Національної бібліотеки України для дітей, за сприяння Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY.
Конкурс відкрила директор обласної бібліотеки для дітей Ірина Тацакович.
Мета   Конкурсу: розвиток інтелектуального потенціалу дітей України; пошук нових дієвих та гармонійних форм національно-патріотичного виховання; заохочення дітей та підлітків до систематичного читання; популяризації та підтримки дитячого читання; підвищення ролі книги серед дітей; заохочення юних до змістовного дозвілля; підвищення міжнародного авторитету України.
Завдання Конкурсу: залучення широкого загалу дітей до активної участі у культурному житті країни; почуття любові до рідної Вітчизни й поваги до кращих надбань вітчизняної та світової літератури; розвиток зацікавленості дітей у читанні завдяки «відкриттю» ними книги як результату плідної праці багатьох людей та неповторного засобу самовираження, а також стимулювання дитячих бібліотек до розробки та впровадження власних програм популяризації дитячого читання та залучення до участі у них читачів. 
Конкурс пройшов цікаво: діти мали змогу проявити свої уміння, знання, відношення до бібліотеки, її працівників. Переможцем IIтуру, який братиме участь у III підсумковому турі на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки у вересні цього року став учень 9 класу Чорнопотоківської ЗОШ (Делятинської ОТГ) Надвірнянського району Василишин Михайло.
Надвірнянську районну бібліотеку для дітей ім. Ірини Яцури представляла учениця 9б класу ЗОШ №4  Якубів Наталія. 
Цього року вона стала президентом Надвірнянської ЗОШ №4. Наталя намагається пропагувати ідею книги, доносити учням, що книга – це знання, це сучасно, це модно, це круто, це «як хліб для нашої душі». Вона розповіла про значення бібліотеки у її житті, про участь у масових заходах, про значення книги у навчанні та інтелектуальному розвитку. 
Дівчинка  на конкурсі «Лідер читання» не тому, що  полює за враженнями, за перемогою, а тому, що  книга для неї - життя.   На конкурсі вона тому, що хоче  розповісти  про  книжковий храм - бібліотеку, її працівників та хоче наповнити свій багаж знань новими ідеями, емоціями і досвідом, а також понести нові знайомства з однолітками в своє майбутнє життя. Всі поїхали з Конкурсу задоволені і щасливі від нових зустрічей, набувши знання від почутого і побаченого.














Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу

Книжкова виставка-інсталяція про осінь