День писемності та мови


9 листопада — День української мови та писемності. Районна бібліотека для дітей ім. Ірини Яцури спільно з учнями 4б кл.(класний керівник Оксана Володимирівна Сенчак) та 4а кл. ЗОШ №1 долучилися до відзначення цієї славної дати. Мета заходу - переконати всіх, хто був присутній, що мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і батьківщину. На заході також були присутні батьки і вчителі.
 Ми — українці. Живемо у вільній незалежній державі — Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.
 Земля українська стародавня, така ж давня, і наша мова. Під час свята писемності та мови "То України мова барвінкова, - Така багата й вічно молода" діти довели, що з покоління в покоління передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.
 Для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.
Учні 4-б класу з захопленням декламували вірші про рідну мову, Батьківщину, співали пісні "Донечка Вкраїни", "Про Україну", прекрасила виступ гра на сопілках. Також глядачі почули вірш Юрія Шкрумеляка "Молитва за рідну мову". Прекрасою заходу стала лялькова вистава "У страшному лісі суржику", яку підготували для них працівники бібліотеки. Разом з вчителькою Оксаною Володимирівною юні читайлики виконали завдання про українську мову. Про тернистий шлях української мови за незалежність розповіла бібліотекар-бібліограф Алла Іващенко.
Зацікавлено діти розглядали книжкову виставку "Лунай, величне наше слово!"














Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу

Книжкова виставка-інсталяція про осінь