Тиждень правових знань

З 3-10 грудня  по школах та бібліотеках для дітей стартує тиждень правових знань. В районній бібліотеці для дітей ім. Ірини Яцури було складено та реалізоване в життя програма проведення міроприємств по цьому напрямку роботи:
- Правовий куточок: "Правова сторінка";
- Година запитань та відповідей"Покличемо на допомогу правознавця" (зустріч з заступником безплатної правової допомоги Туєшин Людмилою Василівною;
- Правовий діалог: "Знаємо свої права - виконуємо свої обов'язки".
 Учнів 9-а, 9-б класів СЗОШ №1 заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Марія Ткачук запросила здійснити подорож країною прав дитини. Вона довела, що кожна дитина - це неповторна особистість, яка живе на цій землі і такої більше немає. Життя дає такі уроки і тоді треба відстоювати свої права. Тому кожному з нас треба знати хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав. Саме для цього було запрошено заступника начальника первинної правової допомоги Людмилу Туєшин. Вона провела з ними годину запитань та відповідей. Проходила ця зустріч у формі діалогу з дітьми. Також вона познайомила їх з документами:
- Декларація права дитини
- Конвенція про права дитини
- Конституція України. 
В рамках проекту "Я маю право" Міністерства юстиції України діти отримали буклети "Захищай свої права разом з мін'юстом" та " Паспорти прав дитини".
Також вона провела роз'яснення своїх прав , як краще діяти у певній ситуації відповідно до законодавства.
Для батьків та дітей на цей час в бібліотеці влаштовано правовий куточок "Правова сторінка".













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу

Книжкова виставка-інсталяція про осінь