Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу


Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга – мудрий друг і порадник. В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів.
Саме про книгу йшла мова під час екскурсії в бібліотеку учнів 2-Б класу ЗОШ №1.  Подолавши чималий шлях, діти вперше завітали в чарівну оселю книги. Допитливі малята уважно слухали розповідь провідного бібліотекаря Марію Андрусяк про бібліотеку та її «жителів» – книжки. Діти дізнались,що означає слово «бібліотека», коли з’явилися перша паперова та перша друкована книги, а нові терміни «абонемент», «читальна зала», «стелаж», «формуляр» поповнили словарний запас другокласників.
Перше знайомство з бібліотекою для дітвори було незвичайним, загадковим і казковим. Цікавим доповненням екскурсії стала лялькова вистава «Казка в гості поспішає», діти зустрілись з казковими героями Вовком, Червоною шапочкою, з царем казок Бібабунцем та іншими відомими персонажами.
Усміхнені обличчя дітей та сяючі оченята свідчили про те, що екскурсія всім сподобалась. Відтепер наші зустрічі стануть традиційними.
Ми вдячні батькам та вчителям, які супроводжували дітей до бібліотеки.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Книжкова виставка-інсталяція про осінь