Вечір-спогад про Ірину Яцуру

18 травня - День св. Ірини. Бібліотеки міста спільно з товариством "Просвіта", Союзом українок Надвірнянщини провели вечір - спогад про чудову жінку, дитячу поетесу, вчительку, громадську діячку Ірину Яцуру на честь якої названа районна бібліотека для дітей в лютому 2006 року. В спогадах про неї прийняли участь член НСПУ Галина Христан, член літстудії "Бистрінь" Марія Стефурак, член НСПУ Роман Киселюк та інші.
Ірина Яцура прийшла в літстудію у 1997 році і відтоді стала улюбленицею читачами. Багато книг у неї написано для дітей: "Парашути кульбабок", "З тополею до сонця помолюсь", "Жоржиновий полумінь", "Снопик літа" та інші. Читачі-учні 4-5 класів Аня Байдюк 4-а ЗОШ №2, Клим"юк Світлана 4-а ЗОШ№2, Бабійчук Христина 5-б ЗОШ№3, Талпаш Оля 5б ЗОШ№3, Гуш Діана 5-а ЗОШ№2, Шевчук Юля  5-б ЗОШ №3, Ткачук Анастасія - дошкільниця прочитали віночок віршів Ірини Яцури, яка любила  дітей і залишила їм різноманітну поезію.
На вечорі прозвучали пісні, які були покладені на ії вірші у виконанні Мирона Борищака, Віктора Чудновського. Вечір-спогад пройшов цікаво, зворушливо. Присутні почули голос Ірини Яцури на мультимедіо.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Книжкова виставка-інсталяція про осінь

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу