Книжково - ілюстративна виставка до Святого Миколая

Ушанування Миколая коренями сягає ще язических часів. Він захищає воїнів, мореплавців, торговців, подорожніх та землеробів, а ще він є покровителем студентів та дітей. Дітям він щороку приносить подарунки. Це улюблений святий українців. Головною традицією в Україні є звичай обдаровувати дітей у ніч на Миколая. Він упродовж року слідкує , хто як поводиться, а у ніч з 18 на 19 грудня йде до кожної оселі зі своїми помічником  - Ангелом, за яким крадеться чортикАнтипко. Ангел розкладає подарунки чемним діткам, а Антипко розносить неслухам різочки. Хто отримає різочку, має замислитись над поведінкою. Перед святом діти пишуть листи святому Миколі, в яких розповідають за поведінку  і прохають про подарунки.
Ми вшановуємо його як великого святого. За його посередництвом зцілюються хворі, втихомирюються бурі, в безпеці почуваються мандрівники.                                               
В районній бібліотеці для дітей ім. Ірини Яцури на честь святого Миколая влаштована книжково-ілюстративна виставка "Свято Миколая - душа весело співає". Вона зацікавить не тільки дітей, але і дорослих.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Книжкова виставка-інсталяція про осінь

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу