Екскурсія до бібліотеки

22 грудня в районну бібліотеку для дітей ім. Ірини Яцури завітали на екскурсію учні початкової школи с. Фентираль. З ними було проведено бібліотечний урок "Як вибрати книгу", "Знайомство з бібліотекою" Цікаво пройшла гра "Будуємо правовий дім для Дюймовочки"(за сюжетом однойменної казки Г.Х. Андерсена) для учнів 2-4 класів. Разом із дітьми за допомогою лялькового театру "Лялька і книга" ми визначали, які права Дюймовочки від її народження з квітки і до того, як вона стала нареченою принца, реалізувалися без порушень, а які навпаки. Провідний бібліотекар Марія Андрусяк читала уривки з казки відповідно до кожного права, що розглядалося. При цьому було розкрито суть певного правопорушення. За кожним правом, що розглядалося, на ляльковий театр навколо паперового зображення Дюймовочки викладали символічні паперові цеглинки з написаними на них правами. Таких прав у казці діти нарахували аж 13. На завершення Дюймовочка опинилась у новозбудовоному
правовому будиночку, ніби захищена від порушення своїх прав. Під час обговорення дітям ставилося багато навідних запитань. Це заохочувало їх до діалогу і висловлення власної точки зору.
Також в бібліотеці напередодні Різдва Христового для дітей була показана лялькова вистава "Вертеп". Діти з задоволенням переглянули виставу. Мета заходу було ознайомити малят 2-4 кл. з звичаями та традиціями українсьго народу. Всі залишились задоволені візитом до бібліотеки.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Книжкова виставка-інсталяція про осінь

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу