Правові розваги

 Кожна людина має почуття, здібності, характер. Як же зробити так, щоб такі різні, несхожі люди все ж таки жили з повагою один до одного? Для цього існують правила, які  керують стосунками між людьми. Ці правила обов’язкові для всіх. Їх приймає держава і слідкує за їхнім виконанням. Такі правила називаються «закони».
Закони держави повинні захищати людину, її права. Таких прав дуже багато – на життя , на житло, харчування, медичну допомогу, знання, відпочинок.

Дорослі можуть захищати свої права самі, а діти ще не в змозі цього зробити. Тому представники різних країн підписали Конвенцію (угоду) про права дитини. В цій Конвенції країни домовилися охороняти права всіх дітей. Бібліограф Алла Іващенко провела правові розваги, які зможуть зробити дитину щасливою і здоровою. Гра-квест з дітьми 5а класу ЗОШ №1 була спрямована на на отримання знань по праву. Також були наголошені учням їх обов'язки та навчали дітей свідомо оцінювати правові ситуації, пов'язані з правами та обов'язками, аналізувати вчинки на прикладах. 









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Книжкова виставка-інсталяція про осінь

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу