День заповідників та Всесвітній день водно-болотних угідь

Сьогодні в районній бібліотеці для дітей ім. Ірини Яцури відбулось засідання дитячого екологічного клубу "Арніка". На заняття прийшли учні 5-а класу ЗОШ №2.
11 січня - День заповідників і національних парків. Заповідати - означає передавати в спадщину щось дороге і цінне. Заповідники є найвищою формою охорони природи в нашій державі. Сучасна мережа природних заповідників України внаслідок праці багатьох поколінь природоохоронціві відіграє важливу роль у вирішенні проблем збереження біологічного та ландшафтного різноманіття., підтримці екологічної рівноваги у природі. Про це та історію створення заповідника розповідала заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Марія Ткачук.
2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь. Ця подія покликана привернути увагу громадськості і урядів різних країн світу. День підписання конвенції в 1997 році був об'явлений Всесвітнім днем водно-болотних угідь. Ціль її - збереження і раціональне використання водно-болотних угідь. Ігор Кузнєцов, провідний фахівець сектору екологічної освіти розповів дітям про водно-болотні угіддя України( всього 39). Свою розповідь він підтверджував слайдами. Людмила Кравчук завідувач сектору екологічної освіти розповіла їм про рослини і тварини занесені у Червону книгу і знаходяться в заповіднику "Горгани".
Також з ними вони провели філворд "Знайдіть назви 10 водно-болотних птахів України. Була організована книжкова виставка "2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь". Біля неї працівники заповідника "Горгани" провели бесіду з учнями.Багато цікавого діти почули від екологів.












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Книжкова виставка-інсталяція про осінь

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу