Свято рідної мови:"Мова калинова - диво барвінкове"

21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Представники всіх націй і народностей світу відзначають день рідної мови. Свято було започатковане у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі. Міжнародне свято рідної мови мало послугувати захисту мови як культурної спадщини кожної окремої національності на нашій планеті. Згадаймо слова В. Сосюри: " Без мови рідної , юначе, й народу нашого нема". Тому знати, берегти і примножувати рідну мову - обов'язок кожної людини. В районній бібліотеці для дітей ім. Ірини Яцури на захист рідної мови, любові до неї у рамках літературно - творчого проекту "О мово наща рідна" відбувся цикл заходів:
Свято рідної мови "Мова калинова - диво барвінкове" з учнями 6-а класу ЗОШ №3(кл. керівник Світко Ганна Василівна). Розпочала захід провідний бібліотекар Галина Дем'янчук, вона довела дітям усвідомлення значення рідної мови, прагнення передати нащадкам наш скарб - українську мову.  Ведучими на святі були учні Гавука Анна та Синишин Мирослав. Вони розповідали своїм ровесникам, що мова - це безцінний дар , який треба шанувати , як батька , родину і батьківщину. Сценку "На дискотеці" інсценували Голинська Тетяна  та Попович Юрій. Вірші про мову читали Покусіна Ірина, Госедло Богдан, Іроденко Всеволод.
Флеш-моб "Якою я бачу рідну мову" з учнями 4-а класу ЗОШ №1 провела провідний бібліотекар Марія Андрусяк. На ньому учні показували свої найкращі малюнки. Завершився захід літературним струмочком "У казковому світі рідної мови" на краще декламування вірша про українську мову. Особливо відзначилися учні : Ільків Ірина, Подоляк Віроніка, Кучірка Софія, Федоришин Іван, Дем'янчук Антон, Лук'яненко Марта.
Влаштована книжкова виставка "Лунай, величне наше слово!"







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Книжкова виставка-інсталяція про осінь

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу