Дні завідувачів філіями




Реформування бібліотечної системи в країні є важливим напрямком державної політики. В результаті реформи системи місцевого самоврядування публічні бібліотеки у сільській місцевості повинні перебудовуватись: якісно функціонувати, бути затребуваними, змінюватись від вимог часу, потреб суспільства і громади, запроваджувати нові форми роботи.
12-13 березня в читальній залі ЦРБ за темою "Сучасна сільська бібліотека - переформування діяльності"проведено дні завідувачів філіями "Час відвертої розмови".
Бібліотекарі прослухали консультацію завідувача методичним відділом Зіновії Заяць "Сучасна сільська бібліотека - новий формат діяльності", презентацію провідного методиста ЦРБ Марти Кушнерчук "Публічна бібліотека і соціальне партнерство". Працівники бібліотечної системи  вивчили Постанову КМУ від 6.02.2019р. №72 "Про затвердження соціальних нормативів забезпечення населення публічними бібліотеками в Україні", переглянули відіо сюжет "Коворкінг - нова модель діяльності бібліотеки" та взяли участь у віртуальній мандрівці "Найкращі бібліотеки світу"
 Під час практичних занять складали карту громади, тестували свій творчий потенціал. В кінці прийшли до висновку, що рушійна сила в процесі змін  - сам бібліотекар, створення нової моделі бібліотеки і зміна її на краще.


                                       




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літературна мандрівка по творчості Степана Васильченка "Сповнений любові до життя" (140 років від дня народження)

Книжкова виставка-інсталяція про осінь

Екскурсія до бібліотеки учнів 2 класу